فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی کشور، به تازگی دستورالعمل اجرایی مصوبه مالیات بر درآمد اینفلوئنسرها را ابلاغ کرده است. مصوبه ‌ای که بنا بر آن، اینفلوئنسرهای با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در فضای مجازی، ملزم به ثبت خود اظهاری مالیاتی هستند.
پیش از این و با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اسفندماه ۱۳۹۹، مقرر شد که درآمد کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال ‌کننده در رسانه‌ های کاربر محور (مانند اینستاگرام و تلگرام)، از محل تبلیغات از سال ۱۴۰۰ مشمول مالیات بر درآمد شود.
حال این لایحه به ‌تازگی توسط وزیر اقتصاد و دارایی ابلاغ شده است و سازمان امور مالیاتی نیز موظف است فهرست مودیان مالیاتی و خود اظهاری ارائه شده توسط آن‌ها را تهیه کرده و در وبسایت سازمان امور مالیاتی کشور منتشر و در دید عموم قرار دهد.
همچنین طبق این دستورالعمل که توسط رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شده است و همچنین بر اساس بند ذ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، اینفلوئنسرها باید به‌ ازای تبلیغات محصولات مختلف در صفحه ‌ی شبکه‌ های مجاز خود، مالیات پرداخت کنند و به همین جهت، ملزم به ثبت‌ نام و خود اظهاری در نظام مالیاتی کشور از طریق درگاه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی هستند.

عدالت مالیات

لازم به ذکر است که محمد حسین حسین ‌زاده بحرینی، نماینده مشهد که این بند را در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیشنهاد داد، اعلام کرد که این پایه اخذ مالیاتی جدید می‌تواند عدالت مالیاتی ایجاد کند.
زیرا تبلیغات در رسانه ‌هایی انجام می‌شود که کاربر محور است و به ‌دلیل مخاطبان زیاد، تبلیغات در این کانال ‌ها بسیار با ارزش و در کانال‌ های دارای مخاطبان نجومی، بسیار گران ‌قیمت است و در نتیجه صاحب آن، درآمد غیر متعارف و نجومی کسب می‌کند.
آئین نامه اجرایی مالیات بر درآمد اینفلوئنسرها ابلاغ شد

چه کسانی مشمول پرداخت مالیات اینفلوئنسر ها هستند؟

به همه اشخاصی که به هر نحوی در فضای مجازی شناخته شده هستند و بقیه از نظراتشان پیروی می کنند، اینفلوئنسر یا (تاثیرگذار) گفته می‌شود. این افراد شاید در دنیای واقعی چندان مشهور و اثرگذار نباشند، اما در فضای مجازی دنبال کنندگان بسیاری دارند و می‌توانند بر جامعه تاثیرگذار باشند. اینفلوئنسرها به گروه‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • سلبریتی ها
  • بلاگرها
  • واینرها
شرایط مالیات اینفلوئنسرها
اینفلوئنسرها در صورت احراز شرایطی مشمول پرداخت مالیات هستند

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یک روش بازاریابی است که در آن کسب و کارها به واسطه اعتبار افراد تاثیرگذار در این حوزه به معرفی محصولات خود می‌پردازند. در این میان اینفلوئنسرها بر اساس شیوه بازاریابی خود مبالغی از کسب و کارها دریافت می‌کنند.

درآمد حاصل از اینفلوئنسر مارکتینگ برای اینفلوئنسرهای با بیش از 500,000 دنبال کننده، مشمول دریافت مالیات بر درآمد است.

 

تکالیف مالیاتی اینفلوئنسرها
نظر شما درباره این دستورالعمل چیست؟ به نظر شما آیا اینفلوئنسرها باید مالیات پرداخت کنند؟

4 دیدگاه در “مالیات بر اینفلوئنسرها 1401

  1. رضاپیوخت گفت:

    حتما…حتی درصد بیشتری نسبت به فروشگاههای سایتی باید پرداخت کنند..به نظرم باید چندین برابر مغازه دار ها باید مالیات پرداخت کنند..همچنین باید نسبت به تعداد فالوورهاشون نرخ و تعرفه ایی برای تبلیغاتشون در نظر گرفته بشه والا در صورت مالیات دادن نرخ رو بالاتر میبرن

    1. مهدی حسینی گفت:

      احسنت با نظرت کاملا موافقم…

  2. ابوالفضل گفت:

    عجبا ، اینیستا برای جای دیگه س مالیاتشو شماها بگیرید؟ راست میگین وضع اقتصادی تونو اگه میتونید که بعید میدونم ، درست کنید مردم بتونن مغازه اجاره کنن و مشتری هم قدرت خرید داشته باشه
    هر سوراخی رو میخوایین ازش مالیات بگیرد، خجالت بکشید

    1. مهدی حسینی گفت:

      عزیز این حرب شما هیچ ربطی به این قانون نداره.
      مثل این می مونه که موبایل فروش بخواد پول گوشی ازت بگیره بگی گوشی یه کشور دیگه ساخته پولشو تو میخوای بگیری،خب قربونت برم وقتی طرف با اینستاگرام تو ایران داره بابت یه تبلیغات سه دقیقه ای ۱۷ میلیون تومن پول میگیره و در ماه بیست تا تبلیغات اینجوری داره ماهی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون کار میکنه پول نده اونوقت یه کارخونه دار بدبخت که داره نون سفره ۵۰ تا کارگر رو میده باید از هر طرف مورد هزینه و هجمه اقتصادی قرار بگیره..
      حرفت درست نیست..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 1 =