دوربین مداربسته
در دنیای امروز اولین قدم تأمین امنیت اماکن، نظارت بر آنها است که امروزه بهوسیلهی دوربینهای مداربسته انجام میشود. استفاده از یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته مخصوصاً برای کسب و کارها و سازمانهای خصوصی و دولتی بسیار ضروری است.
از آنجایی که امروزه در بازار، انواع دوربینهای مدار بسته با مدلها، قیمت، خصوصیات و ویژگیهای مختلفی وجود دارند، پرس و جو و کسب اطلاعات در این مورد از اهمیت زیادی برخوردار است که همین تنوع زیاد در امکانات، انواع و قیمتهای مختلف، خرید دوربین مداربسته مناسب را سخت خواهد کرد. اما در نهایت کدام یک برای کاربرد امنیتی مورد نیاز شما مناسب است؟ در انتخاب دوربین مدار بسته چه پارامترهایی مهم است؟ در این مقاله راهنمای خرید دوربین مداربسته را به شما ارائه میدهیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
انواع دوربین مداربسته
امروزه انتخاب دوربین مداربسته با مدلهای مختلف آن یک بحث کاملا تخصصی است. به طور کلی دوربینهای مداربسته به دو دسته کاملا مجزا، تقسیم میشوند:
- دوربین مداربسته آنالوگ
- دوربین مداربسته تحت شبکه IP
دوربینهای آنالوگ:
دوربین مدار بسته آنالوگ دوربینی است که تصاویر را بهصورت آنالوگ فیلم برداری میکند. این نوع از نسل قدیمی دوربینهای مداربسته است که از نظر قیمت یک انتخاب مقرون به صرفه محسوب میشود. دوربین مدار بسته آنالوگ باید به دستگاه DVR وصل شود. دستگاه DVR سیگنالهای آنالوگ تصویر رو دریافت کرده و آنها را به سیگنال دیجیتال تبدیل و ذخیره میکند. در دوربینهای آنالوگ، کیفیت و رزولوشن شما به شدت محدود است. اگر به دنبال یک سیستم مداربسته غیر حرفهای و ارزان هستید این سیستم بهترین گزینه برای شما است.
دوربینهای تحتشبکه(IP):
این مدل از نسل جدید سیستمهای مداربسته است که از لحاظ قیمت، گرانتر است. همچنین این دوربینها از لحاظ کارایی و ویژگی، بسیار حرفهای تر از دوربینهای آنالوگ هستند. در دوربینهای تحت شبکه، کیفیت تصویر به مراتب بهتر از دوربینهای آنالوگ است اما این نکته را در نظر بگیرید که هزینه و پیچیدگیهای آن نیز به مراتب بیشتر است. اگر به دنبال نصب یک دوربین حرفهای و با کیفیت هستید، این سیستم مناسب شما است.
فقط کافی است که دوربین مدار بسته IP به شبکه کامپیوتری موجود در محل مورد نظر متصل شود، سپس میتواند اطلاعات را از طریق اینترنت انتقال دهد و نیازی به اتصال مستقیم ندارد. دوربین مداربسته تحت شبکه برای مدیریت و کنترل تصاویر باید به دستگاه NVR متصل شود. دوربین IP نیازی به کابل برق جدا ندارد و این مسئله باعث کاهش مقدار کابل مصرفی و هزینه کابلکشی میشود.
مقایسه دوربینهای مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه
به طور خلاصه میتوان گفت که دوربینهای آنالوگ به دلیل قیمت کمتر و عملکرد سادهتر، در مکانهای کوچک کاربرد بیشتری دارند. اما دوربینهای تخصصیتر تحت شبکه به دلیل کیفیت بالا، پردازش تصاویر، استهلاک پایین، امکانات و پشتیبانی سریعتر و بهتر، در مکانهای عمومی یا شخصی بزرگ و مهم که به تعداد زیادی دوربین نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که خودتان نیز در بررسی تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه خواندید، دوربینهای مدار بسته تحت شبکه از عملکرد بهتری نسبت به دوربینهای مدار بسته آنالوگ برخوردار هستند، اما هر کدام کاربرد مخصوص به خودشان را دارند؛ مخصوصا در سالهای اخیر که دوربینهای مدار بسته آنالوگ هم ارتقا داده شدهاند، بیشتر از سیستمهای ترکیبی IP که شامل اجزای آنالوگ و دیجیتال است، استفاده میشود.
معایب دوربین مدار بسته آنالوگ
- کیفیت پایینتر تصویر نسبت به دوربینهای مدار بسته تحت شبکه
- عدم پردازش اولیه تصویر
- هزینههای زیاد برای کابلکشی به دلیل حجم بالای کابل
- امنیت پایین
- نویزپذیری
- افت سیگنال
- نداشتن عمق تصویربرداری بالا
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ
- قیمت پایین
- سهولت نصب
- پهنای باند کم
معایب دوربین مدار بسته تحت شبکه
- قیمت بالا نسبت به دوربینهای مدار بسته آنالوگ
- نیاز به متخصص در نصب و راهاندازی اولیه
- نیاز به فضای زیاد ذخیره اطلاعات
- محدودیت پهنای باند
مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه
- کیفیت بالا
- امنیت و پایداری سیستم
- قابلیت تعقیب هوشمند (Smart Tracking)
- قابلیت تشخیص چهره
- شمارش افراد و پوشش ۳۶۰ درجهای
- قابلیت زوم دیجیتال با کیفیت بالا
- امکان ارسال همزمان صوت، تصویر و برق با استفاده از یک کابل شبکه
- کاهش هزینههای کابل کشی در پروژه
- امکان اتصال بدون کابل و از طریق وای فای (Wifi) در برخی مدلها
- امکان افزایش تعداد دوربینها و یکپارچه سازی
- لنز محترک
جایگاه مناسب برای نصب دوربین مداربسته
یکی از کلیدیترین نکات برای خرید دوربین مداربسته، مشخص کردن جایگاه نصب آن است. برای این کار شما میتوانید از یک متخصص کمک بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید. این مسئله بر بسیاری از کارکردهای دوربین شما تاثیر میگذارد.
زاویه، شعاع دید دوربین، میزان چرخش دوربین، از بین بردن نقاط کور، قرارگیری دستگاه ضبط کننده، و درصورت استفاده از دوربینهای سیمی مقدار متراژ سیم کشی، همه این موارد جزء پارامترهای مهم هستند که فقط در صورت تعیین مناسب جایگاه نصب دوربین امکانپذیر میشود.
جمع بندی
دوربین مداربسته خود را باید طوری انتخاب کنید که بتواند پاسخگوی نیازهای شما عزیزان باشد. مجلهی کی ام کالا با ذکر نکات مهم در نحوه خرید دوربین مداربسته سعی کرد شما را تا حد قابل توجهی راهنمایی کند.
شما عزیزان میتوانید در فروشگاه اینترنتی کی ام کالا با بهترین دوربینهای مداربسته هوشمند آشنا شده و بهترین دوربین را با نازل ترین قیمت خریداری کنید.